ADE Beats maakt hoofdgasten eerste editie bekend

8 september 2015

Mr. Vegas, Kenny ‘Dope’ Gonzalez, Steve Lobel, DJ Moortje, Rob Stone (The Fader/Cornerstone), Matt Black (Ninja Tune), Chuckie, Munchi, gastcuratoren The Partysquad en vele anderen bevestigd voor eerste hiphop, bass en beats-conferentie tijdens Amsterdam Dance Event.

ADE Beats, de nieuwe jaarlijkse conferentie voor hiphop, bass en beats, kondigt de keynote-sprekers aan voor de eerste editie tijdens Amsterdam Dance Event op vrijdag 16 oktober in de Melkweg in Amsterdam. ADE Beats presenteert keynotes met sleutelfiguren uit de internationale hiphop, bass en beats-gemeenschap waaronder medeoprichter van Ninja Tune Matt Black, dancehallsuperster Mr. Vegas, de Amerikaanse hiphopmanager Steve Lobel, Kenny ‘Dope’ Gonzalez, muziek en brandingpionier Rob Stone (The Fader/Cornerstone) en vele anderen.

ADE Beats besteedt aandacht aan 25 jaar Ninja Tune, het vooruitstrevende Britse platenlabel, in een gesprek met medeoprichter Matt Black. Black is een invloedrijke vernieuwer in de bass en beats-scene, als onderdeel van het elektronische-muziekduo Coldcut, met zijn legendarische label en als sleutelfiguur in de ontwikkeling van remix- en VJ-cultuur. Keynote-spreker Rob Stone, medeoprichter van het legendarische Amerikaanse popcultuurmagazine The Fader en oprichter van het toonaangevende lifestyle marketing en public relations-bedrijf Cornerstone, praat op ADE Beats over het creëren van succesvolle marketingcampagnes voor merken, muzikanten en de muziekindustrie. Rob Stone wordt internationaal gezien als een van de belangrijkste muziek- en brandingpioniers.

Kenny ‘Dope’ Gonzalez viert dit jaar zijn dertigjarige jubileum als dj. Hij heeft vanaf dag één een grote passie voor hiphop en vinylcultuur en de legendarische dj praat op ADE Beats met rapper Brainpower over zijn drie decennia als liefhebber en verzamelaar die hoogtepunten uit de hiphopgeschiedenis cultiveert in zijn tracks en via zijn platenlabels en speciale verzamelaars. Amerikaanse hiphopmanager Steve Lobel vertelt op ADE Beats over zijn ervaringen en visie in een exclusieve business Q&A. Lobel was nauw betrokken bij de totstandkoming van het dit jaar twintig jaar oude klassieke hiphopalbum E.1999 Eternal van Bone-Thugs-N-Harmony, de extreem succesvolle rapgroep die hij begeleidt en die meer dan 40 miljoen platen verkocht wereldwijd. Lobel werkte in zijn rijke carrière met onder meer Run DMC’s Jam Master Jay, Eazy-E, Tupac, The Notorious B.I.G., Big Pun, Fat Joe, Common en meer recente artiesten als Nipsey Hussle, Ty Dolla $ign, YG, DJ Mustard en Sean Kingston.

Met gastcuratoren The Partysquad en hun platenlabel Rebel Yard, presenteert ADE Beats een speciaal programma dat focust op de Jamaicaanse wortels van de internationale dj- en remixcultuur en de wijze waarop de Jamaicaanse muziekscene de elektronische muziek wereldwijd blijvend beïnvloedt, van grime tot hiphop tot electronic dance music. In MyCity Kingston vertelt de prominente Jamaicaanse promotor Kamal Bankay (Dream Weekend/Major Lazer-evenementen Jamaica) over de muziekscene in zijn stad. ADE Beats bespreekt de laatste trends, geluiden en ontwikkelingen in de krachtige grime-scene uit Londen met MC’s Ghetts en Stylo G, Diztortion en Austin Daboh (BBC 1Xtra) en Phil Kermish (GRM Daily), in een grimepanel dat wordt gehost door Akwasi, presentator van het Nederlandse radioprogramma Grimeyard.

Het speciale Beats & Culture-thema op ADE Beats wordt afgetrapt met het openingsfeest ‘The Partysquad & Friends’ in Melkweg’s Rabozaal op woensdag 14 oktober, het eerste Rebel Yard-evenement in Nederland met speciale gastoptredens van dancehallsuperster Mr. Vegas uit Jamaica, Ms Dynamite & Maikal X, Diztortion, Stylo G, Ghetts, Bonkaz, Toddla T, Gomes, Yung Felix en Boaz van de Beatz. Veel van deze artiesten zijn ook te ontmoeten tijdens het dagprogramma van ADE Beats op vrijdag 16 oktober. Een van de hoogtepunten tijdens het conferentieprogramma wordt een keynote-interview door Kamal Bankay met Clifford ‘Mr. Vegas’ Smith, een van de grootste reggae- en dancehallsterren in de afgelopen twee decennia.

In de nieuwe exclusieve talkshow Dutch Beats Innovators, focust ADE Beats op de speciale rol die Nederlandse producers spelen in het creëren van stromingen en geluiden die de wereldwijd de clubscene beïnvloeden. We praten met pioniers en producers die vooraan staan bij de nieuwste muzikale ontwikkelingen over de internationale invloed van typisch Nederlandse sounds en stromingen. Sprekers in deze all star-line up zijn onder meer bubbling-grondlegger DJ Moortje, Dirty Dutch-voorman Chuckie, tropical bass-kanon Fellow, moombahtonpionier Munchi, future bass-man Ganz, Rebel Yard’s muziekmengers The Partysquad en de grensverleggende Boaz van de Beatz.

Amsterdam Dance Event vindt plaats van 14-18 oktober 2015. De nieuwe hiphop, bass- en beats-conferentie ADE Beats op vrijdag 16 oktober in de Melkweg, Amsterdam.

Voor meer informatie en tickets: www.a-d-e.nl

Amsterdam Dance Event wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma. Officiële partners ADE: KPN en Samsung.