Buma ROCKS! goes Roadburn: Heavy Panel en netwerkmeeting op 21 april in 013, Tilburg

22 maart 2017

Buma ROCKS!, the international conference and showcase festival for loud music, doet dit jaar voor het eerst van zich spreken op het Roadburn Festival. Dit jaarlijks terugkerende festival kent wereldwijd zijn gelijke niet. Sinds 1999 programmeert Roadburn een kwaliteitsselectie aan doom-, stoner-, avant-garde en psychedelische acts in rock en metal, en weet zo een fanatiek internationaal publiek aan zich te binden.

Roadburn 2017 vindt plaats van donderdag 20 tot en met zondag 23 april in de zalen van 013 en aangrenzende locaties Cul de Sac en Het Patronaat. Het festival presenteert samen met Buma ROCKS! op vrijdag 21 april een netwerkmeeting waarvoor de aanwezige internationale muziekindustrie en -pers wordt uitgenodigd. Later in de middag volgt een Heavy Panel, toegankelijk voor iedereen met een combiticket of een ticket voor de festivalvrijdag. Thema van het panel is Overcoming Barriers. Hoe bereikt een ambitieuze band uit Nederland (of welk land dan ook) een zo groot mogelijk publiek en hoe overwin je daarbij geografische én zakelijke barrières? Het panel beziet hoe bands hun optreden op Roadburn als springplank kunnen gebruiken.

De panelleden:
Pip Soret, de Europese label manager van Relapse Records; met een masters of science degree in culturele geografie van de Nijmeegse Radboud Universiteit op zak is hij dagelijks bezig met het runnen van de Europese tak van een van de meest heavy labels op aarde.
Luc Favié, booking agent voor het grote kantoor Rock The Nation alsmede Doomstar Bookings, waarvan hij tevens mede-eigenaar is. Luc is werkzaam voor bands in verschillende fases van hun carrière, waaronder Korpiklaani, Entombed AD, Tribulation, Shining en Nederlanders Carach Angren, DOOL en F.U.B.A.R.
Laster, de ‘Roadburn Introduces…’ band voor 2017, die internationaal flink wat aandacht begint te trekken met het nieuwe album Ons Vrije Fatum.
Kim Kelly, redacteur van Noisey US; evenzeer bekend vanwege haar bijzondere neus voor opkomend talent wereldwijd als de eigenzinnige en rechttoe-rechtaan manier waarop ze haar mening uitdraagt.
Thomas Sciarone, een van de zes leden van de Nederlandse ‘post-everything’ band GOLD, die er sinds de oprichting voor kiest om een geheel eigen, internationaal pad te bewandelen, zowel creatief en stilistisch als politiek.

Moderator van het panel is Mark van Schaick, Buma ROCKS! programmacoördinator en journalist.

Meer info over Buma ROCKS! op Roadburn volgt via de websites en sociale mediakanelen van de betrokken partijen.