Buma Classical

26 - 27 november 2015

De sector rond klassieke muziek laveert als geen ander tussen traditie en innovatie. Het is een sector vol tegenstellingen waarin grenzen constant doorbroken en bevestigd worden. Om de dialoog open te houden, elkaar te inspireren en na te denken over de toekomst nodigen we alle belangstellenden en -hebbenden ook dit jaar uit om tijdens de Buma Classical bij elkaar te komen.

Van musici, componisten, programmeurs en impresario’s tot zakelijk leiders, platenbazen en marketeers: in de ontmoeting met elkaar schuilt een sterkere, anticiperende sector vol inspiratie en ondernemerschap.

In 2015 kijken we niet alleen naar ons eigen landschap maar stappen we als sector ook over onze eigen grenzen heen. Vlaanderen is dit jaar te gast tijdens de Buma Classical. Onze zuiderburen zullen van zich laten horen in muzikale showcases, verdiepende sessies en in een gezamelijke uitzending van NPO Radio 4 en KLARA.

De makers van de Buma Classical organiseren tevens een festival om hun conferentie heen. Het uitgangspunt is ‘omarm de inhoud, maar verander de context’. We houden dus van klassieke muziek, maar geloven ook dat het anders kan. Bijvoorbeeld in een studentenhuis zoals Stuka Klassiek of een korte intense en fragmentarische opzet zoals in Nachtmusik. De genres lopen door elkaar, beïnvloeden elkaar en becommentariëren elkaar. Net als het huidige publiek dat zijn eigen weg gaat en zich graag laat raken door schoonheid en bijzondere muziek.