Samenwerken / verdeling

Mogen auteurs afwijkende aandelen afspreken?

Onder voorwaarden kan een verzoek inzake een (van de reglementen van Buma/Stemra) afwijkende verdeling voor bepaalde muziekwerken door Buma/Stemra worden ingewilligd. Verzoeken om een afwijkende verdeling toe te staan, graag richten aan Wim van Limpt, manager afd. Service Rechthebbenden.

Kan een afwijkende verdeling voor een ouder, eerder aangemeld muziekstuk worden aangevraagd?

Om de verdeling van een muziekstuk overzichtelijk te houden, kan een afwijkende verdeling eenmalig en alleen voor nieuwe muziekstukken worden aangevraagd. Verzoeken om een afwijkende verdeling toe te staan, graag richten aan Wim van Limpt, manager afd. Service Rechthebbenden.

Een afwijkende verdeling met BS-auteurs en auteurs die bij zusterorganisaties zijn aangesloten, kan dat ook?

Er kunnen afwijkende verdelingen voor muziekstukken met alleen BS-auteurs en voor muziekstukken met auteurs van BS en andere auteursrechtorganisaties worden aangevraagd. Verzoeken om een afwijkende verdeling toe te staan, graag richten aan Wim van Limpt, manager afd. Service Rechthebbenden.

Wat gebeurt er met het uitgeveraandeel in een afwijkende verdeling?

Uitgever volgt auteur, d.w.z. dat het uitgeversaandeel binnen de afwijkende verdeling volgens het repartitiereglement wordt vastgesteld. Verzoeken om een afwijkende verdeling richten aan Wim van Limpt, manager afd. Service Rechthebbenden.

Kan ik onze bandnaam bij Buma/Stemra laten vastleggen?

Nee. Bij Buma/Stemra kunt u uitsluitend muziekwerken aanmelden. Wilt u een bandnaam officieel vastleggen, dan doet u dat via het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom in Den Haag. Zo is uw bandnaam beschermd door de merkenwet.